Page Header Bg

Özel Entegratör Seçimi(29.02.2024)

Özel Entegratör Seçimi(29.02.2024)

Özel Entegratör Seçimi(29.02.2024)

Özel Entegratör Nedir?

e-Belge süreçlerini doğru yönetmek işletmeler için verimlilik, hız ve uyumluluk açısından kritik bir öneme sahiptir. Özel entegratörler, bu süreçleri yöneten, özelleştirilmiş, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalardır. Elektronik belge akışını düzenler, veri güvenliğini sağlar ve uyumluluğu artırarak işletmelerin e-Belge süreçlerini daha etkin hale getirirler.

Özel Entegratör Avantajları

  • Tüm e-Belgelerinizin mevzuata uygun bir şekilde hazırlanıp otomatik olarak gönderimini sağlar. GİB portallarında oluşturduğunuz faturaları önce bilgisayara indirmeniz ardından alıcıya e-mail olarak göndermeniz gerekmektedir.
  • Nes gibi saklama hizmeti veren özel entegratörler belgelerinizi sizin adınıza saklar (yasal olarak her bir e-Belge için zorunlu saklama süreniz 10 yıldır).
  • Yedeklemeler yapar ve veri kaybına uğramanızı engeller.
  • Özel entegratörler kullanıcılarla kurduğu birebir temas sayesinde, işleyişin daha kolay ve akıcı olmasını sağlar. Kullanıcı dostu arayüzleri ile mükelleflerin e-Belge işlemlerini karışıklık olmadan yapabilmelerini destekler.
  • Aksilikler karşısında ulaşabileceğiniz bir destek ekibi sağlar.
  • Siz atlasanız bile mevzuatı takip eder ve güncel kalmanızda destek olur.

Yazımızın devamında bulunan tabloda özel antegratör ve GİB portalı karşılaştırması yapabilir, özel entegratörler arası farklılığa da göz atabilirsiniz.

Her özel entegratör kendi işleyişi içinde farklı hizmetler sunar. Entegratör seçiminiz öncesi alacağınız hizmeti sorgulamanız ve karşılaştırmalar yapmanız faydalı olacaktır.

GİB Portalı, Entegrasyon Gibi Yöntemler Varken Neden Özel Entegratörle Çalışmalıyım ?

Elektronik kayıtların oluşturulması için özel entegratörlerin yanı sıra GİB portalı ve entegrasyon (kendi sisteminizi GİB’in sistemine entegre etmeniz) gibi alternatif yöntemler de bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerin avantajları ve dezavantajları vardır. Bu yöntemlerin kullanılması durumunda, verilerin saklanma sorumluluğu mükellefe aittir. Entegrasyon yönteminde bilgi işlem sistemi ve sunucu yönetimi, sunucudan kaynaklanacak yüksek maliyetler mükellef tarafından karşılanır. GİB portalının kullanımında çalışmanızı etkileyecek sınırlı fonksiyonlar ve kısıtlamalar bulunmaktadır.

GİB Portalı, entegrasyon ve özel entegratör seçenekleri arasında özel entegratörler sağladığı avantajlar ve iş süreçlerini kolaylaştırması sebebiyle birçok mükellef tarafından tercih edilmektedir.

GİB Portalı ve Özel Entegratör Karşılaştırması

e-Belge süreçlerinizi yönetmek ve dijital dönüşümünüzü başarıyla tamamlamak için doğru çalışma partnerini seçmek çok önemlidir.

En çok kullanılan iki yöntemi sizin için karşılaştırdık. Hazırladığımız karşılaştırma tablosunda özel entegratör ve GİB portalı seçimi sonucunda alabileceğiniz bazı hizmetleri görebilirsiniz.
Aynı zamanda bu tabloda özel entegratör olarak NES’in sizlere sunduğu avantajlar da yer almaktadır.

Verilen HizmetlerNESDiğer
Özel Entegratörler
GİB
e-Fatura ya da farklı bir e-Belge düzenlerken, VKN ve TCKN ile müşteri bilgilerini getirme (Sicil servis entegrasyonu)
Veri tabanı olan tüm muhasebe programlarıyla online çalışabilme (Web konnektör)
Ürün ve hizmetleri fiyat detayları ile otomatik çağırabilme
KDV Dahil ve KDV hariç fiyatlarla fatura kesme özgürlüğü
Faturalarınızı etiketleme ve filtreleme
60 başlık altında kişiselleştirebileceğiniz excel rapor modülü
Ücretsiz ve sınırsız fatura tasarımı
Detay seçerek alabileceğiniz gelen ve giden fatura bildirimleri
e-Arşiv Fatura gelen kutusu
Tek sistem, sınırsız alt kullanıcı tanımlama ve yetkilendirme
Saklamacı Kuruluş
NetteCap ile Luca Müşavir Entegrasyonu (Faturaların otomatik mali müşavir programına aktarılması)
Orka Mali Müşavir Entegrasyonu (Faturaların otomatik mali müşavir programına aktarılması)
Pazar yerleri entegrasyonu (trendyol, hepsiburada gibi pazar yerlerinde faturalar otomatik düzenlenir)

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilen Özel Entegratörler Listesine ulaşmak için linki ziyaret edebilirsiniz.

Özel Entegratörden Hangi Ürünler İçin Hizmet Alabilirim?

Verdiği hizmet türlerine göre ihtiyaçlarınızı topluca karşılayacak bir özel entegratörle çalışabilirsiniz ya da ayrı ayrı ürünler için farklı özel entegratörleri tercih edebilirsiniz. Hizmet alabileceğiniz en sık kullanılan hizmetler aşağıdaki gibidir.

  • e-Fatura
  • e-Arşiv Fatura
  • e-İrsaliye
  • e-Serbest Meslek Makbuzu
  • e-Müstahsil Makbuzu
  • e-Defter
  • e-İmza
  • e-Mutabakat
  • e-Adisyon

Çalıştığınız bir özel entegratörünüz varsa ya da GİB ekranlarını kullanıp değişiklik yapmak istiyorsanız ‘Özel Entegratör Değişimi Nasıl Yapılır?‘ yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bir özel entegratörle çalışmak istiyor veya farklı bir özel entegratörle çalışmak istiyorsanız sorularınızı yanıtlamak için buradayız.
Size ulaşmamız için ekrandaki formu doldurabilirsiniz.
Ya da sabit hattımızı arayarak bize ulaşabilirsiniz. 0 216 688 51 00